Bewogen Deuren eindwerk

Sinds 2008 is GGz Breburg bezig om het aantal separaties te verminderen. Alleen separeren als het echt niet anders kan. De meeste separeerruimtes zijn inmiddels opgeheven.
Het klinkt mooi, minder separeren, maar kan dat eigenlijk wel en hoe doe je dat dan?
Om dit proces zichtbaar te maken en te ondersteunen, startte 'Bewogen Deuren', een interactief project met de overbodig geworden separeerdeuren als canvas. In een reeks workshops  kwamen medewerkers en cliënten samen om hun idee of verhaal over separeren eigenhandig in de oude separeerdeuren te zandstralen. Heel bijzonder aan de workshops was de gelijkwaardige en veilige sfeer die het mogelijk maakte openlijk te praten over dit beladen onderwerp. Ervaringen van beide kanten van de deur werden, vaak voor het eerst, gedeeld en brachten nieuwe inzichten. Zo werd ook duidelijk dat er veel mensen schade hebben opgelopen als gevolg van separaties waar zij vaak na vele jaren nog mee rond lopen.

De bewerkte deuren zijn op verschillende locaties van GGz Breburg tentoongesteld om uiteindelijk samen te komen in deze grote kring van deuren.

Met Bewogen Deuren willen we een open gesprek voeren over separeren en bijdragen aan positieve veranderingen binnen de geestelijke gezondheidszorg.

Bewogen deuren ligt aan de Ringbaan oost in Tilburg.

Bewogen Deuren is een project van Marlies van Weelden en Almar Sinte Maartensdijk in opdracht van GGz Breburg.
www.bewogendeuren.nl